За нас

Създаването на ателие за изработка на икони и произведения за нуждите на църквата и православните християни е една сбъдната мечта за Даниела Донева. Иконописец с дългогодишен опит и магистърска степен по Педагогика на изобразителното изкуство.

Привлича млади и талантливи художници, които за 10 години се изграждат като сплотен екип от професионалисти, отдадени на иконописта. В ателието са изработени множество икони и стенописи, а зографите участват в големи проекти за храмове и манастири в България и в страни като Гърция, Румъния, САЩ, Северна Македония, Германия, Англия и др.

Работят за българския манастир „Свети Георги Зограф“ на Света гора – Атон. Иконата им „Светото семейство“ се намира в Българската база на Антарктида. Техни икони се намират и в различни частни колекции на ценители и естети.
Екипът е с утвърдено име, стил и техника на рисуване, като стремежът им е създаването на висококачествени православни икони със силно въздействие както в художествен, така и в духовен план.

Снимката към статията е от българската база на Антрактида.

Последни публикации

Богородичен акатист

Богородичен акатист

Какво представлява Акатистът на Божията Майка? Акатистът /от гр. "акатистос"- неседален/ представлява... Вижте повече

Богородично правило

Богородично правило

Преподобни Серафим Саровски обичал да казва за Богородично правило следното: "С тази молитва никога няма да... Вижте повече

Иисусова молитва

Иисусова молитва

Господи, Иисусе Христе, Сине Божий, помилуй мене грешния (грешната)! Как да се научим на Иисусова... Вижте повече