За нас

Създаването на ателие за изработка на икони и произведения за нуждите на църквата и православните християни е една сбъдната мечта за Даниела Донева. Иконописец с дългогодишен опит и магистърска степен по Педагогика на изобразителното изкуство.

Привлича млади и талантливи художници, които за 10 години се изграждат като сплотен екип от професионалисти, отдадени на иконописта. В ателието са изработени множество икони и стенописи, а зографите участват в големи проекти за храмове и манастири в България и в страни като Гърция, Румъния, САЩ, Северна Македония, Германия, Англия и др.

Работят за българския манастир „Свети Георги Зограф“ на Света гора – Атон. Иконата им „Светото семейство“ се намира в Българската база на Антарктида. Техни икони се намират и в различни частни колекции на ценители и естети.
Екипът е с утвърдено име, стил и техника на рисуване, като стремежът им е създаването на висококачествени православни икони със силно въздействие както в художествен, така и в духовен план.

Снимката към статията е от българската база на Антрактида.

Последни публикации

Зографът Даниела Донева разказва пред камера за работата си на иконописец.

Зографът Даниела Донева + Видео

Даниела Донева: 20 години в прегръдките на вярата и изкуството. Нейната история е вдъхновяващ пример за силата на... Вижте повече

ръка на иконописец, която създава златни рисувани икони с четка

Техника на позлатяване на Ръчно рисувани икони

Един от най-известните съвременни руски иконописци, Архимандрит Зинон, казва, че за да станеш иконописец в... Вижте повече

Богородичен акатист

Богородичен акатист

Какво представлява Акатистът на Божията Майка? Акатистът /от гр. "акатистос"- неседален/ представлява... Вижте повече