Промоция

Репродукция на Свети Климент Охридски

24,90 лв.99,90 лв.

Описание

Репродукция на Свети Климент Охридски на авторска рисувана икона. Изработена ръчно върху дървена основа. Състарена по специална технология, която й предава автентичен и уникален вид. Иконата е запечатана с лаково покритие за защита от външно влияние. Икона се транспортира с подходяща, предпазваща опаковка и сертификат, който позволява и износа в чужбина.

За какво помага Репродукция на Свети Климент Охридски:

Св. Климент Охридски без съмнение е един от най–видните български средновековни книжовници и учители. Ученик е на равноапостолните просветители на славянските народи Св. св. Кирил и Методий и е продължител на тяхното дело. Почитан е от източноправославната църква и е тачен като един от седемте апостоли на България. Той опростява глаголицата и съставя буквите на т.нар. славянска азбука „кирилица“. Само в западната половина на тогавашна България св. Климент има около 3500 ученици, които приемат свещен сан и постепенно изместват от България гръцкото духовенство, проповядващо на неразбираемия за българите гръцки език. Изключителен учен и ерудит, освен културната и просветна дейност, той бил много близо до народа. Той е учил хората на градинарство, овощарство, как да се лекуват и сам ги е лекувал с молитвите си. Свети Климент е одухотворителят на българската народност. Творческото въздействие на св. Климента било толкова мощно, че творческият дух, който българският народ проявява от Х в. до днес е отражение на Свети Климентовия дух. И до сега на гроба му се случват безброй чудеса.

Поводи и празници:

  • рождени дни
  • именни дни
  • сватби
  • годишнини
  • Свето кръщение
  • за нов дом
  • за семейството
  • за благодарност

Честване:

Българската православна църква е възприела да го отбелязва на 25 ноември, а в деня на неговата смърт – 27 юли, се чества паметта на всичките Св. Седмочисленици:Свети Кирил, Методий, Климент, Наум, Сава, Горазд и Ангеларий. За различните видове икони и техните покровителства, може да разгледате нашия сайт.

Допълнителна информация

Размер

12/16 см, 15/20 см, 18/24 см, 21/28 см, 30/40 см, 40/54 см, 50/67 см