Промоция

Рисувана Владимирска чудотворна икона на Божията Майка

209,00 лв.620,00 лв.

Описание

Православна Рисувана Владимирска чудотворна икона на Божията Майка, ръчно рисувана върху дърво.  

Техника за изработване на Рисувана Владимирска чудотворна икона на Божията Майка:

Иконата е изработена върху липова дъска с лястовичи кошаци или обработен МДФ материал, с висококачествени бои, с гаранция, че не избледняват с времето. Използвани са различни видове златно покритие: шлагметал, варак и перла. Позлатяването е двуслойно. Орнаметниката е изпълнена с индивидуални и традиционни техники на иконопис. Покритието на иконата със специален лак я прави устойчива на влага, надраскване и други външни влияния. Икона се транспортира с подходяща, предпазваща опаковка и сертификат, който позволява и износа в чужбина.

За какво помага:

Пресвета Богородица Владимирска – застъпница на всички, изпаднали в беда и печал. Това е една от първите икони, нарисувани от св. ап. Лука. Тя била изографисана върху дъска от масата, на която се хранели Божественият Отрок Иисус, Пресв. Богородица и св. праведен Йосиф Обручник. Когато св. Лука показал на Божията Майка иконата, Тя я благословила с думите: „Нека благодатта на Родения от Мен и Моята милост да почиват върху тази икона во веки!“ Изключително почитана в Русия, защото е спасила цялата страна от чуждо нашествие и заради многобройните си чудеса. Молитвата пред Владимирската икона на Божията Майка помага да се избегне всяка ситуация на разкол в страната и в семейството. Пред Нейния образ е прието да се молим за усмиряване на вражда. Също така молитвата пред иконата помага в изцелението от много болести, особено кардиологични и очни, като символ на прозрението, не толкова физическото, но и духовното. Също така молитвата пред Владимирската икона на Божията Майка помага на човек, който се обръща към Владичицата, когато трябва да вземе много важни за себе си решения или когато очаква много важни промени, знаменателни промени в живота си, може да се моли за щастие в брака.

Поводи и празници:

 • рождени дни
 • именни дни
 • сватби
 • годишнини
 • Свето кръщение
 • за нов дом
 • за семейството
 • за благодарност
 • за бизнес

Честване – Три пъти в годината:

 • 26 август
 • 23 юни
 • 21 май
Рисувана икона на Света Богородица Владимирска e помощница при Света Богородица Владимирска помага  при опасност от разкол в семейството и в цялата страна, за помиряване на враждуващи страни, целителка на кардиологични и очни заболявания, за прозрение физическо и духовно, при много важни решения и големи промени в живота – например за успешна женитба.
Подходящи поводи и празници Красив и много съдържателен подарък, подходящ за сватба за младоженците, за кумовете при кръщене, влизане в нов дом, нов офис или друго, кръгли годишнини, рожден и имени дни, за изразяване на благодарност.
Видове икони, които предлагаме Рисувана икона – ръчно нарисувана икона с висококачествени материали. Златна рисувана икона – ръчно рисувана икона с 22К златно покритие. Много специален и красив подарък със стойност и за бъдещите поколения. Към духовната ценност на иконата се прибавя стойността на истинското злато с неповторимо благородно излъчване и дълбока вътрешна светлина. Репродукция – снимка на икона с много висока резолюция, върху дървена плоскост, ръчно лакирана. Външен вид и здравина почти като на оригинала на много достъпна цена.
История на икона на Света Богородица Владимирска Смята се, че това е иконата, която е нарисувал Свети Ап. И Ев. Лука върху дъска от масата, на която се е хранело Светото семейство. До 450г. е била в Йерусалим, след което е пренесена в Константинопол. През XII в. е подарена на княз Юрий Долгоруки и остава във Вишгородския манастир близо до Киев. Иконата сама показала, че иска да остане в град Владимир, от където идва името и. Показала велики чудеса на спасяване на цялата нация от нашествия на татарите и на Наполеон.
Честване на икона на Света Богородица Владимирска Празникът на икона на Света Богородица Владимирска е три пъти в годината на 26 август, 23 юни и 21 май.
Описание на рисувана икона на Света Богородица Владимирска   Иконата е тип Елеуса, Умиление, като Света Богородица и Младенецът са в цял ръст. Малкият Иисус се е притиснал до бузата на Светата Дева и цялото му тяло е устремено в тази прегръдка на безкрайна любов и привързаност. Иконата излъчва изключителна нежност и благост.

Често задавани въпроси

Ако поръчам златна рисувана икона, златото ще бъде ли сертифицирано?Да, на всяка икона, изработена с истинско злато, се поставя сертификат, удостоверяващ, че е изработена с 22К злато.
За колко време ще стане рисувана Владимирска чудотворна икона на Божията Майка, след като я поръчам?В зависимост от размера, нужното време за изработка е между 3 и 5 работни дни. Моля, уведомете ни, ако имате точна дата за доставка.
Има ли опция преглед при доставката на рисувана Владимирска чудотворна икона на Божията Майка?Да, имате право да проверите иконата при получаването.

Допълнителна информация

Размер

18/24 см, 21/28 см, 30/40 см, 40/54 см, 50/67 см