Промоция

Рисувана икона на Света преподобна Мелания Римлянка

189,00 лв.659,00 лв.

Описание

Православна Рисувана икона на Света преподобна Мелания Римлянка, ръчно рисувана върху дърво.

Техника за изработване на Рисувана икона на Света преподобна Мелания Римлянка:

Иконата е изработена върху липова дъска с лястовичи кошаци или обработен МДФ материал, с висококачествени бои, с гаранция, че не избледняват с времето. Използвани са различни видове златно покритие: шлагметал, варак и перла. Позлатяването е двуслойно. Орнаметниката е изпълнена с индивидуални и традиционни техники на иконопис. Покритието на иконата със специален лак я прави устойчива на влага, надраскване и други външни влияния. Икона се транспортира с подходяща, предпазваща опаковка и сертификат, който позволява и износа в чужбина.

За какво помага:

Преп. Мелания Римлянка Стара била богата и знатна. Когато до нея достигнали разказите за отшелниците, живеещи на изток, тя решила да им подражава. Едва 20-годишна, света Мелания раздала имуществото си на бедните и се посветила на молитва, духовни подвизи и служение на ближните. Тя строила манастири, болници и странноприемници. Обърнала много езичници и еретици към Христовата вяра. Починала в крайна бедност. На същия ден църквата почита и Света Мелания Млада, нейната внучка, която имала още по-усърден и благочестив живот. С нея общували императори и патриарси и тя обърнала много еретици в правата вяра. Наричали я Майка Мелания и тя учела на различни добродетели: първо – на чистота, после – на любов, без която нито една добродетел не може да бъде съвършена, след това – на смирение, послушание, търпение и незлобие. Бил й даден дар на изцеления и тя излекувала много болести – само с докосване изцелила крака на Царица Евдокия, изгонила беса от една няма жена и тя проговорила, на друга помогнала при раждането и я спасила.

Поводи и празници:

  • рождени дни
  • именни дни
  • сватби
  • годишнини
  • Свето кръщение
  • за нов дом
  • за семейството
  • за благодарност

Честване:

Двете светици се честват на 31 декември. За различните видове икони и техните покровителства, може да разгледате нашия сайт.

Допълнителна информация

Размер

18/24 см, 21/28 см, 30/40 см, 40/54 см, 50/67 см