Промоция

Рисувана икона на Свети Димитър воин

259,00 лв.809,00 лв.

Описание

Православна Рисувана икона на Свети Димитър воин, ръчно рисувана върху дърво.

Техника за изрзботване на Рисувана икона на Свети Димитър воин:

Иконата е изработена върху липова дъска с лястовичи кошаци или обработен МДФ материал, с висококачествени бои, с гаранция, че не избледняват с времето. Използвани са различни видове златно покритие: шлагметал, варак и перла. Позлатяването е двуслойно. Орнаметниката е изпълнена с индивидуални и традиционни техники на иконопис. Покритието на иконата със специален лак я прави устойчива на влага, надраскване и други външни влияния. Икона се транспортира с подходяща, предпазваща опаковка и сертификат, който позволява и износа в чужбина.

За какво помага:

Свети Димитър Солунски Мироточиви пострадал в името на вярата в началото на 4 век по време на гоненията християните. Той бил римски проконсул, но открито проповядвал християнството и обърнал във вярата много езичници, а след това мъжествено приел мъченически венец. Светията живял в град Солун, но се ползва с особено почитание от всички православни. И до сега Светите му мощи мироточат и благоухаят и са източник на голяма благодат. Иконата на Свети Димитър защитава вашият дом от всякакво зло, от недоброжелатели и стихийни бедствия. Покровител на военните, защитава мъжете от болести и нещастни случаи и помага за постигането на достойно място в обществото.

Поводи и празници:

  • рождени дни
  • именни дни
  • сватби
  • годишнини
  • Свето кръщение
  • за нов дом
  • за семейството
  • за благодарност

Честване:

26 октомври

Често задавани въпроси

Мога ли да поръчам икона с изображение, което Ви предоставя?Да, това е осъществимо, стига иконата да е православна.
Може ли рисуваната икона да е в размер, който бих желал?Ако са необходими подобни корекции, ще ги договорим.
Иконата със сертификат ли е?Да, задължително всяка икона има поставен сертификат откъм гърба й. Можете да я изнасяте с него.

Допълнителна информация

Размер

18/24 см, 21/28 см, 30/40 см, 40/54 см, 50/67 см