Промоция

Рисувана икона на Свети Йоан Рилски

189,00 лв.659,00 лв.

Описание

Православна Рисувана икона на Свети Йоан Рилски, ръчно рисувана върху дърво.

Техника за изработване на Рисувана икона на Свети Йоан Рилски:

Иконата е изработена върху липова дъска с лястовичи кошаци или обработен МДФ материал, с висококачествени бои, с гаранция, че не избледняват с времето. Използвани са различни видове златно покритие: шлагметал, варак и перла. Позлатяването е двуслойно. Орнаметниката е изпълнена с индивидуални и традиционни техники на иконопис. Покритието на иконата със специален лак я прави устойчива на влага, надраскване и други външни влияния. Икона се транспортира с подходяща, предпазваща опаковка и сертификат, който позволява и износа в чужбина.

За какво помага:

Свети Иван Рилски Чудотворец е най- големият български светец, небесен покровител и защитник на българския народ, патрон и основател на най-големия манастир в България – Рилския манастир. Роден е с. Скрино и от най-ранна възраст се отдава в служение на Бога. Още тогава се отдава на отшелнически живот и живее в пещера. По-късно е прогонен от неразбиращите го съселяни в Рилската пустиня и първоначално живее в хралупата на дърво и се храни с треви. Овчари случайно го намират и се разчува за великия отшелник. Започват да се стичат страдащи от близо и далеч и да получават изцеление от смирения служител на Бога. Скоро се събират и ученици и последователи и така възниква Рилският манастир. Свети Иван Рилски оставя завет, който и до сега е уникален документ в духовен и верови аспект. Свети Иван Рилски помага за изцеление, закриля децата, извършва чудеса и помага при безплодие.

Поводи и празници:

  • рождени дни
  • именни дни
  • сватби
  • годишнини
  • Свето кръщение
  • за нов дом
  • за семейството
  • за благодарност

Честване:

Чества се на 18 август, 19 октомври, 1 юли За различните видове икони и техните покровителства, може да разгледате нашия сайт.
За иконописеца на рисувана икона на Свети Йоан Рилски Православна християнка. Живеем със семейството и близките според християнските ценности. Неделните литургии са част от живота ни. Велика е Божията Милост в това, да можем да се изповядваме и получаваме причастие, за спасение на душите ни. 
Личната история Отначало не исках да рисувам икони. Но дойде момент, в който по по Божия воля започнах. Любовта бе водеща.  Рисувайки икона на Света Богородица Рилска, аз видях погледа й, който бе насочен към мен. Изпитах невероятно чувство в цялото ми същество, и това бе Милостта й.
Споделяния За мен е много важно какво казват хората, на които съм рисувала икони. Няколко пъти ми се е случвало хора да се върнат, за ми кажат, колко бързо е дошла помощта след получаване на поръчаната от тях икона. Радостна съм, че моят труд някъде там е допринесъл за това случване.
Канонът по който се рисува всяка икона Задължително следва да се изучава, знае и спазва православния канон при рисуването на икони.
Материали, които се използват „Бои – Schmincke, Maimeri, Talens; Лакове и фирнизи – Winsor & Newton, Doelfray; Четки – Невская палитра, Рубльов; Позлата – Giusto Manetti, Eytzinger, La Doratura.“
Грижи за рисувана икона на Свети Йоан Рилски Почистване – единствено със суха кърпа избърсвате прахта.                                                           Не я излагайте на силна светлина и топлина. Пазете я от влага.

Често задавани въпроси

Мога ли да си поръчам икона с предпочитано от мен изображение?Можете. Условието е само иконата да бъде православна.
Мога ли да избера подходящ размер на иконата, която поръчвам?Да. Корекциите в изпълнението и цената ще бъдат предварително договорени.
Притежава ли иконата сертификат?Иконите са със сертификат за автентичност. На гърба на иконата ще го откриете. Той Ви дава възможност за изнасяне на иконата.

Допълнителна информация

Размер

18/24 см, 21/28 см, 30/40 см, 40/54 см, 50/67 см