Промоция

Рисувана икона на Свети Климент Охридски

189,00 лв.659,00 лв.

Описание

Православна Рисувана икона на Свети Климент Охридски, ръчно рисувана върху дърво.

Техника заизработване на Рисувана икона на Свети Климент Охридски:

Иконата е изработена върху липова дъска с лястовичи кошаци или обработен МДФ материал, с висококачествени бои, с гаранция, че не избледняват с времето. Използвани са различни видове златно покритие: шлагметал, варак и перла. Позлатяването е двуслойно. Орнаметниката е изпълнена с индивидуални и традиционни техники на иконопис. Покритието на иконата със специален лак я прави устойчива на влага, надраскване и други външни влияния. Икона се транспортира с подходяща, предпазваща опаковка и сертификат, който позволява и износа в чужбина.

За какво помага:

Св. Климент Охридски без съмнение е един от най–видните български средновековни книжовници и учители. Ученик е на равноапостолните просветители на славянските народи Св. св. Кирил и Методий и е продължител на тяхното дело. Почитан е от източноправославната църква и е тачен като един от седемте апостоли на България. Той опростява глаголицата и съставя буквите на т.нар. славянска азбука „кирилица“. Само в западната половина на тогавашна България св. Климент има около 3500 ученици, които приемат свещен сан и постепенно изместват от България гръцкото духовенство, проповядващо на неразбираемия за българите гръцки език. Изключителен учен и ерудит, освен културната и просветна дейност, той бил много близо до народа. Той е учил хората на градинарство, овощарство, как да се лекуват и сам ги е лекувал с молитвите си. Свети Климент е одухотворителят на българската народност. Творческото въздействие на св. Климента било толкова мощно, че творческият дух, който българският народ проявява от Х в. до днес е отражение на Свети Климентовия дух. И до сега на гроба му се случват безброй чудеса.

Поводи и празници:

  • рождени дни
  • именни дни
  • сватби
  • годишнини
  • Свето кръщение
  • за нов дом
  • за семейството
  • за благодарност

Честване:

Българската православна църква е възприела да го отбелязва на 25 ноември, а в деня на неговата смърт – 27 юли, се чества паметта на всичките Св. Седмочисленици:Свети Кирил, Методий, Климент, Наум, Сава, Горазд и Ангеларий. За различните видове икони и техните покровителства, може да разгледате нашия сайт.

Допълнителна информация

Размер

18/24 см, 21/28 см, 30/40 см, 40/54 см, 50/67 см