Промоция

Рисувана икона на Свети Мина

209,00 лв.659,00 лв.

Описание

Православна Рисувана икона на Свети Мина, ръчно рисувана върху дърво.

Техника за изработване на Рисувана икона на Свети Мина:

Иконата е изработена върху липова дъска с лястовичи кошаци или обработен МДФ материал, с висококачествени бои, с гаранция, че не избледняват с времето. Използвани са различни видове златно покритие: шлагметал, варак и перла. Позлатяването е двуслойно. Орнаметниката е изпълнена с индивидуални и традиционни техники на иконопис. Покритието на иконата със специален лак я прави устойчива на влага, надраскване и други външни влияния. Иконата се транспортира с подходяща, предпазваща опаковка и сертификат, който позволява и износа в чужбина.

За какво помага:

Свети Мина е роден в гр. Александрия, Египет. Той станал войник в армията на император Диоклетиан. В същото време бил християнин. Войниците го заловили жестоко измъчвали. Посекли го с меч и на гроба му започнали да стават много чудеса. В България Свети Мина е почитан като покровител на дома и семейството, за здраве, за намиране на изгубени вещи, за рожба, женитба, при дефекти в говора, най-бързо изпълнява намислените желания.

Поводи и празници:

  • рождени дни
  • именни дни
  • сватби
  • годишнини
  • Свето кръщение
  • за нов дом
  • за семейството
  • за благодарност

Честване:

Чества се на 11 ноември За различните видове икони и техните покровителства, може да разгледате нашия сайт.
Видове икони на Свети мъченик Мина Свети мъченик Мина се изобразява като войн ( до поясно изображение) или на кон (по-сложна композиция). Понякога се рисува заедно със Свети Виктор и Свети Викентий.
Честване на Свети Мина Празникът на Свети мъченик Мина е на 11.11.
Икона на Свети Мина помага Закрилник на семейството и дома, за здраве, за намиране на изгубени пари и предмети, при пътуване, за придобиване на рожба, за успешна женитба, при дефекти в говора, бързо чува молитвите.
Подходящ подарък на рисувана икона на Свети Мина Венчавка, кръщене, новодомци, годишнини, рождени дни, именни дни, за семейството и за благодарност.
Срок за изпълнение Между 3 и 5 работни дни. Работата върху рисувана икона на Свети Мина на кон е по-сложна и може да изисква малко повече време. Уточнете срока, за който ви е необходима иконата и ние ще се съобразим.
Начин на доставка Работим с куриерска фирма Еконт. Начин на плащане наложен платеж и по банков път.
Чудотворна икона на Свети Мина в България Обрадовски манастир край София.
Молитвено правило за намиране на изгубени вещи към Свети мчк Мина Търсете молитвеното правило в издания на Светия синод на БПЦ. Не ползвайте каквато и да е молитва, изникнала в интернет. Стремете се източника да бъде наистина православен и проверен. Най-добре е да отидете при свещеник.

Често задавани въпроси

Какъв размер е подходящ за поръчка на рисувана икона Свети Мина?Малкият размер 18/24см е подходящ за поставяне на бюро, в библиотека или на място, където иконата ще се вижда от близко разстояние. Размер 21/28см е универсален. Може да се постави в по-обособен, интимен кът и в по-общ интериор. Размер 30/40см е силно въздействащ, „грабва окото“, позволява по-фина изработка на детайлите, на която размерът позволява да се наслаждаваме от всяка гледна точка.
Как да се грижим за иконата на Свети Мина?Иконите се забърсват от прах със сух парцал, не се използват препарати. Пряката слънчева светлина и силни източници на топлоенергия в продължителен период от време могат да повредят иконата.
Може ли да се подари рисувана икона на Свети Мина на дете?Да, всяка майка се моли на Свети Мина да закриля чедата и. Така децата ще растат и ще знаят, че имат мощен закрилник.

Допълнителна информация

Размер

18/24 см, 21/28 см, 30/40 см, 40/54 см, 50/67 см