Промоция

Рисувана икона на Свети Николай

189,00 лв.659,00 лв.

Описание

Православна Рисувана икона на Свети Николай, ръчно рисувана върху дърво.

Техника за изработване на Рисувана икона на Свети Николай:

Иконата е изработена върху липова дъска с лястовичи кошаци или обработен МДФ материал, с висококачествени бои, с гаранция, че не избледняват с времето. Използвани са различни видове златно покритие: шлагметал, варак и перла. Позлатяването е двуслойно. Орнаметниката е изпълнена с индивидуални и традиционни техники на иконопис. Покритието на иконата със специален лак я прави устойчива на влага, надраскване и други външни влияния. Икона се транспортира с подходяща, предпазваща опаковка и сертификат, който позволява и износа в чужбина.

За какво помага:

Свети Николай Чудатворец е един от най-почитаните християнски светци. Със своите чудеса той се е прославил от Изток до Запад. Горещ защитник на християнската вяра, човеколюбив и милосърден той е спасил много хора, като ги е изцелявал от физически недъзи, от мъка и печал. Невъзможно е да се изброят чудесата, които са се случили пред светлия образ на Свети Николай Чудотворец. Той помага за всичко:във всякакви жизнени ситуации, за изцеление от тецки душевни и телесни заболявания, за просвещение ума на децата, за съединение на любещите се в законен брак, за омъжване на дъщерите по молитва на родителите им. Той е застъпник за възпитанието на децата, за мир в семейството, за избавяне от бедност и нищета, за премахване на блудните помисли и посегателства. Молитва пред иконата на Светията помага за прекратяване на всякакви междуособици – семейни, съседски, военни. Покровител на моряците и бизнеса. Молитвата към Свети Николай помага за изпълнение на всякякви желания.

Поводи и празници:

  • рождени дни
  • именни дни
  • сватби
  • годишнини
  • Свето кръщение
  • за нов дом
  • за семейството
  • за благодарност

Честване:

Празнува се на 6 декември и на 9 май Църквата отдава почит на Свети Николай всеки четвъртък. За различните видове икони и техните покровителства, може да разгледате нашия сайт.

Допълнителна информация

Размер

18/24 см, 21/28 см, 30/40 см, 40/54 см, 50/67 см