Златна рисувана икона на Чудотворната Света Богородица Седмострелна

319,00 лв.779,00 лв.

Описание

Златна рисувана икона на Чудотворната Света Богородица Седмострелна. Православна икона, ръчно рисувана върху дърво.  

Техника:

Златна рисувана икона на Чудотворната Света Богородица Седмострелна е изработена върху липова дъска с лястовичи кошаци или обработен МДФ материал, с висококачествени бои, с гаранция, че не избледняват с времето. Позлатяването е с истинско злато 22 карата, удостоверен със сертификат. Орнаметниката е изпълнена с индивидуални и традиционни техники на иконопис. Покритието на иконата със специален лак я прави устойчива на влага, надраскване и други външни влияния. Икона се транспортира с подходяща, предпазваща опаковка и сертификат, който позволява и износа в чужбина.  

За какво помага:

Пресвета Богородица Седмострелна смекчавава злите сърца на тези, които идват с недобри и завистливи помисли, защита от врагове и раздори в семейството.На тази икона символично е изобразено пророчеството на св. Симеон Богоприемец за скръбта на Божията Майка при кръстните страдания на Нейния Син, Господ Иисус Христос. В Евангелието се разказва, че 40 дни след Христовото рождение Богомладенецът бил занесен от Пресв. Богородица и св. Йосиф Обручник в Йерусалимския храм, за да бъде представен пред Господа според изискването на Мойсеевия закон, Там ги посрещнал праведният старец Симеон, комуто било предсказано от Светия Дух, че няма да умре, докато не види Христос -очаквания Спасител на света. Като взел Богомладенеца на ръце св. Симеон пророчествувал за него, а на Св. Богородица казал следните думи: „И на Самата Тебе меч ще прониже душата“, С тях той предрекъл страшните сърдечни страдания, които щели да пронижат сърцето на Светата Дева при кръстната смърт на Нейния Божествен Син. Седемте меча върху иконата, символизират именно тези страдания. Затова тя е наречена „Симеоново пророчество“. Иконата на страдащата Божия Майка има такава затрогваща сила, че е получила и названието: „Смекчаване на злите сърца“.

Тропар към молитвата

Смекчи нашите зли сърца, Пресвета Богородице, премахни нападенията на тези, които ни ненавиждат, и избави душите ни от всякакво угнетение. Гледайки Твоя свят образ, ние се умиляваме на милосърдието Ти към нас, благоговеем пред понесените от Тебе страдания и целуваме Твоите рани, като се ужасяваме от нашите грехове, които подобно на стрели нараняват душата Ти. Не допускай, о. Милосърдна Майко, да погинем в ожесточение на сърцето си или от жестокосърдието на свои ближни, защото Ти наистина имаш дар да смекчаваш злите сърца.  

Поводи и празници:

  • рождени дни
  • именни дни
  • сватби
  • годишнини
  • Свето кръщение
  • за нов дом
  • за семейството
  • за благодарност
  • за бизнес
  За различните видове икони и техните покровителства, може да разгледате нашия сайт.

Допълнителна информация

Размер

21/28 см, 30/40 см, 40/54 см, 50/67 см