Промоция

Рисувана икона на Света Лидия

189,00 лв.659,00 лв.

Описание

Православна Рисувана икона на Света Лидия, ръчно рисувана върху дърво.

Света Лидия – мъченица и покровителка на художниците

Света Лидия е позната в християнството като една от първите жени, които приемат християнската вяра и първата християнска мъченица в Европа. Знае се, че е живяла през I век и е била търговка на багрени платове. Ревностно слушала проповедите на апостол Павел, който покръстил нея и семейството й. След кръщението, Лидия приела Павел и неговите спътници в дома си и станала значима фигура за първата християнска общност в Европа. Домът й станал място за молитви, в което се събирали християните. Заради вярата си тя и семейството й били съдени и измъчвани. Божие чудо ги спасило от мъчителна смърт в котел с врящо масло, след което Бог ги прибрал при себе си. Светицата се смята за покровителка на художниците.

Техника за изработване на Рисувана икона на Света Лидия:

Иконата е изработена върху дъска от липа с кошаци от задната страна за повече стабилност или обработен МДФ. За рисуването са употребени бои от висок клас, което гарантира, че цветовете няма да избледнеят с времето. Позлатяването е двуслойно, като са приложени различни видове златно покритие: шлагметал, варак и перла. Орнаментиките са създадени чрез уникални и класически методи за рисуване на икони. Специален лак прави иконата издръжлива на влага и абразия, както и на други външни влияния. За транспортирането се използва защитна опаковка. Рисуваната икона на Света Лидия е придружена със сертификат, който дава възможност за нейния износ.

Рисувана икона на Света Лидия е подходящ подарък за различни поводи и празници:

  • рождени дни
  • именни дни
  • сватби
  • годишнини
  • Свето кръщение
  • за нов дом
  • за семейството
  • за благодарност

Честване

Света Лидия се чества на 23 март. Различните видове рисувани икони и техните покровителства можете да разгледате на нашия сайт. Вижте и нашите златни рисувани икони, създадени от майстори иконописци и разберете защо да изберете златна рисувана икона за дома си или за подарък.

Допълнителна информация

Размер

18/24 см, 21/28 см, 30/40 см, 40/54 см, 50/67 см