Промоция

Рисувана икона на Свети Йоан Кръстител

239,00 лв.659,00 лв.

Описание

Православна Рисувана икона на Свети Йоан Кръстител, ръчно рисувана върху дърво.

Техника за изработване на Рисувана икона на Свети Йоан Кръстител:

Иконата е изработена върху липова дъска с лястовичи кошаци или обработен МДФ материал, с висококачествени бои, с гаранция, че не избледняват с времето. Използвани са различни видове златно покритие: шлагметал, варак и перла. Позлатяването е двуслойно. Орнаметниката е изпълнена с индивидуални и традиционни техники на иконопис. Покритието на иконата със специален лак я прави устойчива на влага, надраскване и други външни влияния. Икона се транспортира с подходяща, предпазваща опаковка и сертификат, който позволява и износа в чужбина.

За какво помага:

Свети Иоан Кръстител и Предтеча е прославен от Господ Иисус Христос повече от всички други човеци: „Между родените от жени няма нито един пророк по-голям от Йоана Кръстителя”. Той е най-големият измежду пророците по благодат и слава, бидейки удостоен не само да види, но и да кръсти очаквания Месия. Родителите на Свети Йоан Предтеча са Свети Пророк Захарий и Света праведна Елисавета, които били бездетни и в преклонна възраст Господ отговорил на горещите им молитви. Именно Свети Пророк Захария, като първосвещеник в храма в Йерусалим, въвел тригодишната Дева Мария в храма. Света Елисавета е сестра на Света Анна, майката на Пресвета Богородица. Още нероден Светият Предтеча се изпълнил се изпълнил с благодатта на Светия дух и е проиграл в утробата, когато майка му видяла Пресветата Богородица и чула поздрав от нея. Името му също било избрано свише. Свети Йоан Кръстител подготвял хората да приемат Христа със силна и непоколебима проповед на покаянието. Живеел в пустинята, носел груба дреха от камилска вълна, хранел се със скакалци и див мед. Неговият живот бил ангелоподобен. Иванов ден, 7 януари, е един от най-празнуваните именни дни в България. Църквата е определила почитание към Свети Йоан Кръстител със строг пост на 5 януари. Молитвата пред иконата на Свети Йоан Предтеча защитава от врагове и измяна, помага на разкаял се човек да се върне в църквата при Бога, лекува епилепсия, болки в главата, травми на главата.

Поводи и празници:

  • рождени дни
  • именни дни
  • сватби
  • годишнини
  • Свето кръщение
  • за нов дом
  • за семейството
  • за благодарност

Честване:

07 януари – Иванов ден
За мен, моята история и иконите Аз и семейството ми, моите близки сме православни християни. Обичаме да посещаваме заедно църковните служби и литургии. Силна е вярата ми, че изповедта и причастието са ни дадени за съединение с Бог и за спасение на душите ни, и това се случва по Великата Божия Милост. В началото не вярвах в Бог. Рисувах, но не икони. Това се случи по-късно, чрез  Любовта. Бавно, постепенно.  Рисувайки Света Богородица Рилска, аз видях погледа й, който изпълни цялото ми същество. Милостта не велика. 
За важността на обратната връзка На нея държа много. Казвали са ми, как голям проблем  е подтикнал човека да си поръча икона. И как много скоро е дошла помощта при него. Защо го разказвам? Искам да бъде видян  пътят на личното общуване между човека и Бога. И той  започва с личната молитва, която прераства в дълбока благодарност завинаги. Тук някъде го има и моят труд.  Благодарна съм за това. 
Какви са правилата за рисувана икона на Свети Йоан Кръстител Задължително се спазват православните канони. Преди да стане иконописец, човек трябваше да е изучил много добре каноните и да следва истинните учения.
Бои, лакове, материали „Бои – Schmincke, Maimeri, Talens; Лакове и фирнизи – Winsor & Newton, Doelfray; Четки – Невская палитра, Рубльов; Позлата – Giusto Manetti, Eytzinger, La Doratura.“
За грижата за Вашата рисувана икона на Свети Йоан Кръстител Изберете място за Вашата икона, където да не я пече слънце. Предпазвайте я от влага. Редовно я почиствайте от прах.

Допълнителна информация

Размер

18/24 см, 21/28 см, 30/40 см, 40/54 см, 50/67 см